Reteta de musaca de la Teo Trandafir

Să vedem rețeta!

INGREDIENTE

condimente

Loading...

legume (după preferinţă)

sos de roşii

carne tocată (după preferințe)

cartofi

MOD DE PREPARARE

  1. Fac din cartofi un piure mai dens.

  2. Separat, fierb carnea tocată mărunt cu sosul de roşii (făcut în blender din două roşii) până scade bine, împreună cu legumele care vă plac. Nu am precizat ce legume să folosiţi pentru că eu folosesc ce găsesc în casă.

  3. Condimentaţi toată compoziţia după gust. Din piureul dens pun un strat într-un vas de yena, deasupra un strat de carne, un strat de piure, un strat de carne.

  4. La final, deasupra, pun roşii felii, rad cascaval, bag totul la cuptor, iar când s-a gratinat bine înseamnă că e gata.

Cum se face tortul „buturugă” sau „trunchi de copac”!

Dacă vrei să îți surprinzi prietenii sau familia cu un desert cu adevărat gustos și spectaculos, atunci poate că ar fi cazul să pregătești o rețetă de tort „buturugă” sau „trunchi de copac”!

Cum se face rețeta de tort „buturugă” sau „trunchi de copac”:

Ingrediente

Blat

9 ouă
150 gr. zahăr
80 gr. nuci
150 gr. făină

Crema:

2 dl. lapte
150 gr. zahăr
6 ouă întregi
un baton de vanilie

1-2 linguriţe făină de orez parfumată
300 gr. unt
4 bucăţi de ciocolată

Cum se pregătește rețeta de tort „Buturugă” sau „Trunchi de copac”:

Se freacă gălbenuşele cu zahărul până ce se albeşte şi creşte, apoi se adaugă nucile, făina şi spuma toate odată, o lingură spumă şi una de făină tot aşa până se termină dându-se la cuptor la un foc potrivit.

Când e coaptă potrivit, se rulează caldă pe un şervet de mai multe ori, se lasă apoi rulată să se răcească. În timpul acesta se prepară crema: se pune laptele, zahărul, făina de orez, gălbenuşele, batonul de vanilie într’un căzănel, se fierb la bain-marie, se îngroaşă, în care timp se amestecă mereu pentru ca să nu se coaguleze crema.

Când s-a îngroşat se ia de o parte, se amestecă până ce se răceşte, apoi se adaugă untul făcut spumă şi se amestecă din nou. Se desface aluatul, se unge cu o treime din cremă, apoi, iar se rulează, se pune de o parte două linguri de cremă, iar în crema rămasă se pune ciocolata înmuiată în sirop şi amestecată bine ca să fie ca o alifie.

Se taie aluatul la capete în formă oblică opusă cum se taie arborii, de obiceiu. Bucăţile tăiate se adaugă de o parte şi de alta a trunchiului. La cojiţele trunchiului se îmbracă cu crema galbenă (oprită), iar restul trunchiului se îmbracă în crema care a fost colorată cu ciocolata maro închis care imită astfel coloarea arborilor.

Se aşează crema ca să fie egală pe toate părţile, apoi cu o furculiţă se trage linii în lungul copacului imitând scoarţa. Când se serveşte se taie cu un cuţit înmuiat în apă fierbinte.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Cartofi umpluti – O reteta simpla, pe care o poate face oricine

Astazi va prezentam o reteta usoara de cartofi umpluti care poate fi facuta intr-un timp ...